Klippa eller inte??

VXTHUS~1Lite pelargontips:

° Stora pelargoner är snyggt tycker jag, köp fyra fem stycken och plantera dem ihop i en stor terrakotta kruka. Dock inte FÖR stor kruka, då slutar pelagonerna att blomma och lägger all sin kraft på att fylla ut jorden med rötter. Öka storleken på krukan efterhand som pelargonen växer.

(Bild lånad av www.isastradgard.blogspot.com)

° Ge dem bra jord, köp inte den billiga varianten utan den som har hög kvalité. Ännu bättre är det om du kan plantera pelargonerna i bokashijord… bokashi vad är det tänker du? Här kan du läsa mer www.bokashi.se . Den jorden håller högsta kvalité och är garanterat välgödslad.

° Vill du ha stora pelargoner så kan du faktiskt strunta i att klippa dem. Det har jag gjort med några av mina och det har funkat bra men….då får man inga sticklingar och jag upplever att de blir inte lika buskiga. Det kan ju också  bero på vilken sort man har…

° Skäm bort dina pelagoner med mycket näring, gärna dubbla dosen som står på förpackningnen. Allra bäst är såklart vätskan som blir när man gör bokashi, späd ut den med vatten och dina pelagoner kommer att tacka dig!

° Vinterförvara dina pelagoner svalt och ljust, tex på en inglasad veranda eller som jag i en jordkällare med lysrör.

Ha det gott♥/Anna

widget

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s