Vad är på G?

minikörsbär(Minikörsbär som har börjat blomma)

Nu har våren verkligen kommit igång på riktigt här i Blekinge. Det knoppas överallt och de tidiga sorterna har börjat blomma. Det är ljuvligt när det äntligen börjar hända saker här i trädgården, det ger hopp om en underbar odlings säsong.

Alla växter som jag förvarar inne i min jordkällare under vintern har fått komma ut på altanen nu. De ser lite vintertrötta och rufsiga ut men kommer snart att skjuta fart och växa på sig.

vit stäpplijaHär står den vita stäpplijan (eremurus himalaicus) på avhärdning på altanen. Det är den bläckfiskliknande roten som  jag köpte tidigt i våras och skrev om i detta inlägg . Tanken är att den ska planteras ut i anisisop och bolltistel planteringen om någon vecka.

Afrikas blå lilja

Även Afrikas blå lilja (Agapanthus praecox) har fått komma ut. Bladen står åt alla håll som om den hade glömt att kamma sig. Den lär nog inte blomma i år eftersom jag planterade om den i höstas i en aldeles för stor kruka. Afrikas blå lilja vill nämligen stå trångt med rötterna, annars tenderar den att växa till med fler blad än blommor. Hur man sköter Afrikas blå lilja kan ni läsa om här.

gräslök

Gräslöken och minikiwin står i full knopp…

minikiwiMinikiwin växer mot en södervägg som dessutom består av tegel så där drivs det på rätt så bra…även jordgubbarna blommar som står där.jordgubbar

Det lär nog bli en hel del jordgubbar till midsommar…

vilök

Vitlöken har vuxit enormt mycket, de har redan hunnit bli 30 cm..

osorterade 119

Tänk att Clematisen Miss Bateman redan har fått knoppar! Längtar tills blommningen kommer igång…

osorterade 121

Ormögat blommar för fullt, nästan som ett blått hav under buskarna…

Vackert!

NejlikrotNejlikroten med sina orangeröda blommor har slagit ut och står där som ett utropstecken innan allt annat har börjat och blomma.

osorterade 108Kaukasisk förgätmigej ‘Jack frost’ växer vackert under olika tulpaner, bla ‘Queen of Night’ (den mörka/svarta) och vit lilje blommande tulpan ‘Sappporo’.

En hel del tulpanknoppar har något djur mumsat i sig därav de kapade topparna…

osorterade 120Hjärtbegenian blommar för fullt ihop med div tulpaner och hasselört…

osorterade 096Just nu ser den upphöjda rabatten vid altanen rätt så trist ut, men om någon månad så har den förvandlats…

Till det här!!

SAMSUNGDå växer stäppsalvia, hortensia och olika Clematis där.

Det var lite om vad som är på gång i min trädgård, men jag har ett antal spännande projekt som står och väntar runt hörnet. Bla en helt ny plantering som är inspirerad av trädgården som Leila har på Jansro och vackra betongplattor som jag ska gjuta.

Ha det gott och glöm inte att pausa !/ Anna

widget

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s