En tuffing!

Och så kom fredagen igen…veckans tema i blommig fredag är:

”En tuffing”…

Mina första tankar kring temat handlade om vilka växter jag tyckte var tuffa och tåliga när det gällde växtbetingelser…

klöver

Senare övergick mina tankar till vilka växter jag tyckte hade ett tufft utseende…som denna klövern från Danmark, tufft utseendet men dålig vinterhärdighet, tyvärr.

Vidare i mina funderingar kom jag och tänka på tuffa tåliga material…som mina gummistövlar i betong!

betong

Gummistövlar i betong är verkligen vinterhärdiga…

Betong är ju ett väldigt tufft och tåligt material som kan ge ett rått och kallt utseende, men också ett romantiskt och sirligt uttryck (som med gummistövlarna med spets ovan).

Men gud vad mycket jag har gjutit denna sommaren inser jag nu när jag tittar tillbaka på mina bilder…Så här kommer några tuffa smakprov:

betongFågelbad med porslinsmosaik och silverhjärta..(en betongpadda syns i hörnet också)

betong

Silverfat som har fått sig en avgjutning…

betong

Fasadsiffror i betong…vi fick turnummret 😉

betong

Blomsterpinne med ansikte...

betongVäggplatta och en tuff rosa trädgårdsslang …

betong

Sist ett par krukor i betong som kommer att blomma fint till våren…

Det var mina tuffingar det, nu ska jag kika in vad alla andra har för några på bloggen Bland rosor och bladlöss..

Ha det gott♥/ Anna

widget

Annons

26 tankar på “En tuffing!

 1. Gillar betong, riktigt skarpt faktiskt. Dina tuffingar var jättesnygga och inspirerande. Jag vill… ..men kommer aldrig till skott. Så än så länge har jag betong i plattor, murar och trappor. Varför slängde jag mina trasiga gummistövlar??!?!? Skulle haft de nu, fyllt de med betong och så kunde de stått kvar på yttertrappen! Kram från Carina

  PS dottern grävde ner första bokashihinksinnehållet i veckan. Jag missade eventet pga ett brutet revben men det ska bli kul att ta hand om hink 2-5. Har konstaterat att hon och jag själva behöver 6 hinkar för att gå runt på två veckor 🙂

  • Carina!
   Se till att få tummen ur ändan och sätt igång vetja! Har du väl börjat kan du inte sluta…det är beroendeframkallande. Tänkte göra en sida här på bloggen med bara betong, tips, ideér och erfarenheter…men det får bli senare i höst. Spännande med Bokashin, ni kommer att bli rikt belönade till våren när ni har massor av härlig jord att ge till växterna! Spara all gammal jord i krukor mm för det är bara till att återanvända den om och om igen…det är hållbar utveckling det 🙂
   Krya på dig och ta det försiktigt med revbenen i forsättningen!

 2. Men åååh … så mycket snyggt du gjutit. Helt otroligt med silverfatet … och stövlarna! Supersnygga! Jag har funderat på att börja gjuta i betong men vet inte riktigt hur jag ska komma igång. Måste hitta någon bok eller så. Sedan måste man väl ha någon bra plats att vara på. Men oj så sugen du gjort mig. Nästa sommar så ….

  Ha en riktigt fin helg!

  Kram Anita

  PS! Såg i ditt svar ovan att du funderar på att göra en sida här på bloggen om tips, idéer och erfarenheter. Den ser jag fram emot.

 3. Åh så mycket snyggt du har gjort! Jag gjorde några tafatta försök i somras men vill inte ha framme något av det som jag gjorde. Men får väl träna och leta efter inspiration. Det svåraste är att hitta på formar tycker jag. Dina är verkligen fina med distinkta former och dekorer.
  Ha en skön helg!

  • Tack Leena! Märker att det finns ett behov av en betongsida…där ska ni få mina allra bästa tips! Jag har inte så lång erfarenhet ännu…bara en säsong faktiskt, men när man väl har börjat så ser man formar i allt! Det blir till en sport att hitta formar man inte trott skulle funka till betong 🙂

 4. Wow! vad snygga saker du gjort i betong…Ansiktet var riktigt häftigt!
  Visst är betong en tuffing i trädgården men det var inget fel på den snygga klövern med en ovanligt tuff teckning…

  Må gott!

 5. Fina alster i betong, och den lilla klövern är så söt, här kommer den varje år igen men den är sen i uppvaknandet och jag tror alltid att den är död…men en tuffing i alla fall.
  Ha en skön helg
  Vivian

  • Det kommer jag lovar Carina, ska vara sååå pedagoisk så…är ju pedagog till yrket 😉
   Men då får ni lova att lägga upp bilder på era alster så att vi andra får se, det kanske sätter igång gjutandet!?

 6. Hejsan! Först måste jag ge mina komplimanger för ditt sidhuvud. Alldeles underbart gåtfull med grinden. Vad finns bakom…?.
  Att gjuta i betong är kul och det har även jag sysslat med. Fina saker du har gjutit. Men, eftersom jag själv redan har många pjäser av betong så måste jag säga att den rosa slangen vann mitt hjärta! Den behöver man verkligen inte skämmas för: Alldeles vansinnigt tuff!/Anja

  • Tack snälla för komplimangerna Anja! Visst är den fin bilden med grinden,den fotograferade jag på Bornholm för ett par år sedan. Där fanns massor av vackra små trädgårdar som jag tjuvkikade på från gatan. Slangen finns att köpa på Clas Olsson till ett rimligt pris (på webben, finns i vitt också)
   Trevlig helg! / Anna

 7. Tuff tolkning av temat! min mamma gör också fina saker i betong.. visst är det fint!själv har jag bara åstadkommit ett fågelbad gjutit i rabarberblad.
  ha de gott/Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s