Granna granar!

Nu är det bara några dagar kvar till jul och barnen räknar ner här hemma, en stor förväntan ligger i luften! Jag skulle vilja passa på att visa några granna granar som vi har här i huset nu.dikesgran 2013Dikesgran…

Dikesgranarna har man sett lite överallt i media den senaste tiden och här har ni min variant, dikestall! En dikesgran är ett granskott som som växer vid sidan av vägen eller i skogen för all del, man drar helt enkelt upp hela plantan med rot och allt. Sen sätter man den i en snygg vas precis som den är. Här har jag tagit en glasvas och bundit ett natursnöre med hjärtan runt om.

granskott 2013På kontoret…

Hittade även ett litet skott av tall som fick komma ner i glasvas, trevligt med grandoften när man sitter och ritar trädgårdar. Brickan är från Isa Form och heter regn, ett passande namn denna vinter.

rumsgran 2013

Rumsgran, Araucaria heterophylla…

”Gran” nummer tre är rumsgranen som står i en gammal rostig kruka. Rumsgranen är en skir barrväxt från Australien som sägs ge lycka i äktenskapet, tänk vilken magi från en liten växt 😉 Denna gran kan man ha året om eftersom att den växer i kruka med jord, den tycker inte om att trorka ut så man får vara noga med vattningen. Till våren får rumsgranen komma ut när frostrisken är över.

gran 2013Julgran…

Sist men inte minst julgranen som är en vanlig rödgran i detta fall, här står den i en flätad korg och under ligger orsaken till de stora förväntningarna hos barnen…

Det finns en vers som min dotter läste när hon hade luciauppvisning som går så här:

Det bästa med julen varje år, är inte godiset och allt man får…

Det är som på julen man verkligen känner, att man vill vara tillsammans och trivas som vänner…

Låter ju fint men ur ett barnperspektiv är det bara luft! Klart att det är godiset och klapparna som är det bästa med julen när man är barn, som vuxen däremot är det lättare att identifiera sig med denna vers…eller?

Hoppas att ni alla får en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR med eller utan julklappar!

Ha det gott♥/Anna

widget

Annons

9 tankar på “Granna granar!

 1. snyggt!
  Jag tror faktiskt att även för barnen är det viktigt med allt det där runt omkring. Det skulle inte vara riktigt detsamma om man bara fick sina klappar rakt upp och ner utan alla ritualer… 🙂

 2. Hej! Hamnade här när jag googlade efter inspiration till vårens rabatter. Vilken fantastisk trädgård du har! Jag önskar att jag hade din blick för hur växter passar ihop, men jag får nöja mig med att sno några av dina idéer. De passade ju extra bra när jag insåg att du också har pool och bor här i krokarna!

 3. Hej! Hur gör man med den lilla Araucaria granen efter jul? Tar tacksamt emot skötselråd för hela året, om du har några sådana? Tänkte själv sätta ut min på balkongen till våren, men just nu är jag ju onekligen trött på den. Hur gör du?

  • Hej Evelyn!
   Förlåt att jag inte svarat dig innan, har varit bortrest. Tänkte själv sätta ut min rumsgran ute när risken för frost är över. Tills dess har jag ställt undan den i ett annat rum där den får ljus men inte direkt sol. Det är så den vill ha det när den får komma ut också, den vill inte torka ut och behöver lite näring då och då.
   /Anna

   • Ingen fara; toppentack för skötselråd!
    Jag hoppas den överlever. Såg en som inte mådde så bra på ett av de lokala fiken här i Gustavsberg häromdagen. Tror det kan falla på att den vill ha fuktighet även på sommaren. Håller tummarna att den håller i sig till nästa,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s