Juli

Ny månad igen och jag fick sitta en stund och fundera på vilken favoritväxt som skulle få den äran i Juli, det finns ju så många som jag vill berätta om. Till slut föll valet på ännu ett prydnadsgräs.♥Overdam

Brokbladigt tuvrör Calamagrostis x autiflora ‘Overdam’

Ett mycket vackert och tåligt gräs som går i rosa, grönt och vitt. Den trivs både i sol och i halvskugga och klarar torka bra men blir finast om det är medelfuktigt.

Bladen är smala, gröna och har en vit/rosa rand på varje sida, vipporna som bildas går i rosa/brunt och kommer redan i juni hos mig. ‘Overdam’ har ett tuvbildande växtsätt och sprider sig inte nämnvärt, den går lätt att dela för att få fler plantor efter några år.

12

När den har sina ax blir den upp till 160 cm och den trivs i väldränerad och näringsrik jord som så många andra prydnadsgräs gör. På våren klipps hela plantan ner när man ser att den har kommit igång.

15

Jag har mina Tuvrör tillsammans med lavendel och vit krollilja, men också flera exemplar i krukor som klarar sig där året om (zon 1). På sommaren kompletterar jag krukorna med ettåriga sommarblommor som t.ex blomstertobak.

Andra namnsorter på tuvrör är  ‘Avalanche’ och ‘Karl Foerster’…

13

Du kommer inte att bli besviken om du skaffa dig ett brokbladigt tuvrör, jag lovar! Den blir som ett vackert smycke i din trädgård…

Ha det gott♥/Anna

widget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s